Youtube oglašavanje

Youtube oglašavanje 

Youtube oglašavanje nam daje mogućnost plasiranja oglasa na svojoj platformi. Rast popularnosti ove platforme, kako izgleda, neće prestati u naredim godinama. Porast broja smart televizora u velikoj meri menja klasičan televizijski program. Zbog ovoga youtube oglašavanje postaje neizbežan kanal plasiranja marketinških poruka.

Prednost nad televizijskim reklamama se ogleda u mogućnosti targetiranja publike. Na ovaj način izbegava se bespotrebno rasipanje budžeta na širok auditorijum. Glavni format oglašavanja na youtube mreži je video format, kao i glavni format same platforme. 

 

Youtube oglašavanje nam nudi sledeće formate youtube oglasa:

  • Skippable video oglasi
  • Non-skippable video oglasi
  • Bumper oglasi

Da li ste spremni za promenu?

Besplatno proverite da li na vašim accountima postoji prostor za poboljšanje 

Skippable video oglasi

Ovaj format se koristi ukoliko želimo da se oglas prikaže pre, tokom ili nakon odgledanog video klipa. Takođe daje opciju skip nakon 5 sekundi.

Naplata ovog kod ovog formata youtube oglasa se vrši kada se odgleda 30 sekundi oglasa (ili celog ukoliko je reklama koju plasiramo kraća). Osim toga, prikaz će biti naplaćen i ukoliko se uradi bilo kakva interakcija sa oglasom.

Kod ovog tipa youtube oglašavanja, veoma je bitno da se u prvih 5 sekundi publika zainteresuje da pogleda ostatak reklame. Ovo znači da najzanimljiviji deo, najbitnije informacije ili najava moraju biti sadržane ovde.

 

Non-skippable video oglasi

Format youtube oglasa pod nazivom Non-skippable ads je forma oglasa koju je moguće plasirati pre, tokom i nakon video klipa koju posetioci ove mreže gledaju. Bitna informacija je da, kao što im ime kaže, ne daju opciju skip posle određenog broja sekundi. 

Ovaj format youtube oglašavanja se radi putem video reklama koji imaju trajanje između 6 i 15 sekundi. Zanimljivo je reći da je ovo format youtube oglasa koji se najređe koristi.

Najveću benefit pomenutog formata je u tome što će primalac poruke dobiti kompletnu poruku. Ovde se izrada samog oglasa prilično razlikuje od prethodne grupe, pa se najbitnije informacije ne moraju naći u prvih 6 sekundi

 

Bumper oglasi

Bumper youtube oglasi su kratka i brza forma prenošenja marketinške poruke. Dužina video oglasa je ograničena na 6 sekundi.

Pošto je ovaj format oglasa kratak, skip opcija takođe ne postoji. Zbog svoje ograničenosti, veoma je bitno dobro odabrati količinu informacija koja će biti plasirana.

Iz prakse, najbolja primena ovog formata oglasa je u teaserima za akcije i specijalne ponude

 

Naše usluge

Specijalizovani smo za sledeće usluge:

Google oglašavanje

Mislili ste da je put do vrha google pretraživača dug? Postignite to u jednom danu

SEO

Vaš sajt mora biti optimizovan prema Google pravilima kako bi vremenom dobio visoku poziciju.

Web analitika

Da li znate šta rade posetioci na vašem sajtu? Ukoliko ne znate, ne možete ni da ih bolje zainteresujete za vaš biznis.

Društvene mreže

Da li se na vašim profilima nalaze samo brojevi pratilaca i lajkova ili je to vaša verna publika?

Naši klijenti i partneri

Kompanije koje su nam dale poverenje i sa kojima uspešno sarađujemo